aktuálně ze světa golfu

  • Kyren Wilson získal poprvé v kariéře titul mistra světa ve snookeru. Dvaatřicetiletý anglický hráč porazil ve finále šampionátu v Sheffieldu Velšana Jaka Jonese 18:14 a k nejcennější trofeji získal prémii půl milionu liber (asi 14,59 milionu korun).
  • Manchester United utrpěl v anglické fotbalové lize na hřišti Crystal Palace debakl 0:4 a poprvé prohrál oba vzájemné zápasy v sezoně. Dva góly dal francouzský záložník Michael Olise. Na 2:0 zvýšil na konci prvního poločasu jeho krajan Jean-Philippe Mateta, jenž nastřílel v posledních šesti ligových zápasech stejný počet branek.
  • Ve čtyřiadvacetičlenné nominaci hokejistů Švýcarska na mistrovství světa v Praze a Ostravě je pět posil z NHL. Poslední místo byl měl zaplnit hvězdný obránce Roman Josi z Nashvillu, u kterého se čeká na oficiální potvrzení od klubu. Už na Českých hrách (Betano Hockey Games) v Brně měl kouč Patrick Fischer k dispozici trio z New Jersey – brankáře Akiru Schmida, obránce Jonase Siegenthalera, […]
  • V sobotu 18. května se o titul v boxerské těžké váze utkají Tyson Fury z Velké Británie a Ukrajinec Oleksandr Usyk. Poprvé v éře čtyř pásů tak bude korunován absolutní mistr světa. Zápas, který byl přesunut z původního únorového termínu, se uskuteční v saúdskoarabském Rijádu. Sledujte veškeré informace k této velmi očekávané akci na Sport.cz.
  • Jak poznáte hvězdu? I když dá čtyři góly, lidé na ní hledají mouchy. Legenda Manchesteru United Roy Keane se opřela do fotbalisty Manchesteru City Erlinga Haalanda. Norský bomber sice v sobotu čtyřmi zásahy při výhře 5:1 popravil Wolverhampton, Keanovi se ale nelíbila jeho reakce na stažení se hry. „Choval se jako rozmazlený fracek,“ pravil bývalý záložník United. A nebylo […]
  • Majitel Liberce Ondřej Kania vysvětluje trenérské šachy u Nisy. Po sezoně skončí kouč Luboš Kozel, nahradit ho má pardubický Radoslav Kováč. Podle Kanii by setrvání kouče uvyklého na jiné fungování klubu mohlo zásadně zkomplikovat transformaci Slovanu. „Nejčistší je varianta začít nanovo i na pozici hlavního trenéra,“ napsal na sociální síti X.
  • Dva týdny pečlivě sledoval antuková klání v madridské ‚Kouzelné krabičce‘, kde se konala další velká akce tenisového roku. I k radosti experta Sport.cz Jana Kukala se v ní Češi neztratili. Jiří Lehečka ale bohužel zažil těžké rozčarování.
  • Fantastické představení Adama Hložka, další gól Patrika Schicka nebo využitá šance v podání Václava Černého. Kromě povedených výkonů český fotbalistů se expert David Jarolím v novém Echu bundesligy zaměřuje na boje v evropských pohárech, tristní představení Unionu Berlín nebo znovuzrozeného Jadona Sancha.
  • Bergamo zvítězilo v italské fotbalové lize po obratu na hřišti poslední Salernitany 2:1 a dostalo se v tabulce na páté místo, které zaručuje účast v Lize mistrů. Atalanta odsunula na šestou příčku AS Řím, oproti němuž má navíc zápas k dobru. Mistrovská Neapol přišla o výhru v Udine až v nastavení a po remíze 1:1 drží v neúplné tabulce osmé místo zajišťující alespoň kvalifikaci Konferenční ligy už […]
  • Má za sebou inspirativní atletickou cestu plnou překonaných překážek i zážitků. Jenže na té vrcholové úrovni pro vytrvalkyni Marcelu Joglovou končí. Dřív, než by chtěla, ale vyšetření kotníku ukázala, že už nezvládne běhat maratony. Na sen o druhém olympijském startu musela s těžkým srdcem i se slzami v očích zapomenout.